söndag 4 december 2011

Gnestas socialdemokrater utan taktkänsla

Insändare i Södermanlands Nyheter:

Ju tidigare man som barn börjar spela ett musikinstrument, ju enklare blir det att utveckla och fördjupa sin musikaliska talang. Forskningen visar även på hur musikundervisning i tidig ålder kan underlätta barns inlärningsförmåga, inte minst när det kommer till logik. Med anledning av detta har Moderaterna i Gnesta föreslagit att musikundervisningen och alla andra aktiviteter i Gnesta kommuns kulturskola ska erbjudas från första klass. 

På kommunfullmäktiges möte den 14 november röstades vår motion igenom och både kommunalrådet Johan Rocklind (S) samt Barn- och Utbildningsnämndens ordförande Ann-Christin Alderbrant (S) gick upp i talarstolen för att lovorda förslaget om musikundervisning för yngre barn. Bland annat sade man att man nu var på gång att köpa in nya musikinstrument. 

Men precis som deras partiledare verkar Socialdemokraterna i Gnesta byta ståndpunkt lite från dag till dag. På Barn- och Utbildningsnämndens möte en vecka senare tänkte Socialdemokraterna minsann inte ändra i riktlinjerna för att göra det möjligt för alla barn som så önskar att få instrumentundervisning från första klass. Trots Alliansens protester vek sig inte den rödgröna majoriteten, trots att de en vecka tidigare uppenbarligen varit av en annan uppfattning.

Att man nu inte gör som man säger, att låta fler barn få spela instrument, är självklart ett svek mot alla de barn som skulle må bra av mer musikundervisning och för de som vill blir duktiga musiker. Dessutom är det juridiskt problematiskt att nämnderna i Gnesta kommun plötsligt inte följer kommunfullmäktiges beslut.


Jonathan Olsson (M)
Ledamot i Barn- och Utbildningsnämnden


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar