tisdag 8 november 2011

Omfördelning i rambudgeten för Gnesta kommun 2012

Omfördelning i rambudgeten kan endast göras i kommunfullmäktige, därför har vi nu skrivit motionen …
Motion
Vid Barn- och utbildningsnämndens sammanträde 17 oktober valde S-V-MP att budgetera reserver för exempelvis volymökningar inom den egna verksamheten. Vid genomlysning av befolkningsprognosen anser vi att inflyttning i de av kommunen planerade större bostadsbyggnationerna inte kommer hinna ske under 2012, varvid volymökningar bör kunna hanteras inom ramen för respektive verksamhet med Alliansens föreslagna höjda skolpeng.

I S-V-MP:s detaljbudget kommer inte heller de 2,8 miljoner som avsatts i reservpott alla barn till del, eftersom de alternativa verksamheterna lämnas utanför. Alla barn ska i så stor utsträckning som möjligt ges samma förutsättningar, vilket de inte gör om de kommunala verksamheterna skaffar sig egna reserver som inte delas med alternativen.

Vi anser även att våra gemensamma skattemedel ska komma så många som möjligt av våra kommuninvånare till del, med så stor nytta som möjligt. Därför motsätter vi oss reserver i denna storleksordning.

För att de 2,8 miljonerna ska bidra till förbättrad verksamhet i hela kommunen föreslår vi att reserven från Barn- och utbildningsnämnden fördelas enligt följande:

·         1 miljon till Kultur- och tekniknämnden för satsningar till föreningslivet och till underhåll av det lokala vägnätet

·         1 miljon till Miljö- och byggnämnden för att påbörja arbetet med centrumutvecklingen

·         800 000 till Socialnämnden för fortsatt satsning till ungdomar som idag står utanför arbetsmarknaden


2011-11-02
Ann-Sofie Lifvenhage (M)
Ingalill Fredriksson ( C)
Håkan Ekstrand ( C)
Sarah Kinberg (FP)
Ingrid Jerneborg Glimne (M)
Bo Wingård (KD)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar