måndag 19 maj 2014

I SN: Hemtjänsten i Gnesta - igen!


Återigen är det stora problem med kommunens egen hemtjänst i Gnesta. Personalen är, med all rätt, upprörda över en mängd saker och säger att mycket blivit sämre under de senaste två åren. Detta är allvarligt, inte bara för kommunen eller de enskilda personerna i personalgruppen, utan framförallt för de äldre och sjuka som är beroende av hemtjänstens insatser i sin vardag.

Detta kan inte få fortsätta!

Vi tror på en kommunal hemtjänst, vid sidan av den privata, så att det finns en valfrihet. Just nu känns det emellertid som om det privata alternativet är det enda rätta för både de som arbetar inom hemtjänsten och de som tar emot hemtjänstinsatser.

Kommunen som arbetsgivare borde kunna vara ett föredöme och vi är övertygade om att hemtjänstpersonalen gör sitt allra bästa i en svår situation där otaliga chefsbyten och neddragningar ställt till problem.

Gnesta borde kunna bättre och lyssna på sina anställda. En trevlig arbetsplats där man känner sig uppskattad är guld värd och Gnesta behöver sin viktiga hemtjänstpersonal!

Ann-Sofie Lifvenhage (M) Oppositionsråd
Ingrid Jerneborg Glimne (M) oppositionens vice ordf. socialnämnden
Lill Björk (C) led socialnämnden
Kerstin Grenthe (FP) led socialnämnden
Niclas Andersson (KD) ers socialnämnden
Carl Rosenquist (M) ers socialnämnden

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar