onsdag 2 juli 2014

Maktfullkomlighet var ordet ...


Majoritetens politiker, S, V och MP, talar ofta om medborgardialoger och utökad demokrati, men tydligen bara när det passar deras egna syften. I fallet med om- och tillbyggnad av badhuset vid Frejahallen och den anslutande utbyggda parkeringsytan vägrar man dock att invänta domstolens utslag efter att medborgare i Gnesta har överklagat utbyggnaden. Måste man skynda sig så att man påbörjat bygget före valet i höst? Eller är det för att visa sin makt?
 
Vi tycker att maktutövandet är skrämmande och rimmar illa med tidigare fattade beslut i kommunen då man förvägrade en privat aktör inom skolan att bygga ut innan de fått klartecken gällande parkeringssituationen. Likhet i bedömning kan man tydligen inte räkna med i Gnesta kommun med nuvarande styre.

Till saken hör att den planerade ombyggnationen av gamla badhuset dessutom riskerar att spränga alla överenskomna kostnadsramar. Det började med maxkostnad 50 miljoner kronor som raskt blev 69 miljoner i ny kalkyl. Med vetskap om vad som hänt med liknande byggen i Trosa och Nyköping under senaste året som dragit i väg till mer än fördubblad kostnad, kanske det vore bättre att bygga nytt badhus och göra om det gamla badhuset till sporthallar för alla våra idrottande unga och vuxna.

Att inte alla partier är eniga gällande en politisk fråga är i sig inte så konstigt utan hör till, men att den styrande treklövern S, V och MP har gått så långt att man inte ens inväntar domslut vid överklagande från kommunens medborgare skrämmer oss.
Det är inte lätt att återställa ett berg som man redan sprängt bort, om nu domslutet ger medborgarna rätt...Tänk om!

Nya Moderaterna i Gnesta kommun

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar