tisdag 1 juli 2014

Självklart ska Gnesta kommun invänta beskedet från Mark- och Miljödomstolen!



Politiker får aldrig gömma sig bakom lagar och paragrafer, och sedan skicka ärendet till någon utanför den politiska sfären att avgöra, när en ombyggnation ska startas i en kommun, som styrs politiskt!

Miljö- och byggnämndens majoritetspolitiker i Gnesta gav startbesked till byggherren nu i veckan, för ombyggnaden av simhallen, utan att invänta domstolsbeslut angående överklagandet. Helt förkastligt … 

Man startar bygget, utan att se till att parkeringsfrågan är löst. Så är det när Gnesta kommun ska bygga själv. Andra regler gällde när en icke kommunal förskola skull starta en ny avdelning, då fick man lov att bygga en parkering innan man fick öppna. Trafiksituationen måste vara löst innan start, hette det då! 

Men nu är det bråttom … Att ni inte skäms SVMP!

Vi förstår att många är besvikna och oroade, det är vi i Centerpartiet också. Vi trodde på det muntliga löftet, en fortsatt dialog majoritet/opposition om det som först kändes som ett realistiskt ombyggnadsalternativ, men som sedan visade sig inte hålla måttet. 

Centerpartiet tror helt enkelt inte på kalkylen. Vid de flesta, för att inte säga alla ombyggnationer av simhallar i närområdet har kostnaderna ökat dramatiskt. Att bygga nytt är säkrare, man vet vad man får och man slipper kostnadsdrivande överraskningar.
Centerpartiet vill bygga en ny simhall vid Hagstumosse idrottsplats.

För Centerpartiet

Ingalill Fredriksson (C)
Håkan Ekstrand (C)
Mats Klasson (C)
Lena Lindberg (C)
Agneta Andersson (C)
Lill Björk (C)
Erik Granqvist (C)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar