måndag 17 januari 2011

Vad betyder vafrihet för dig?

2011-01-11
I och med det nya styret i Gnesta tas nu vårdnadsbidraget bort för de familjer som väljer att stanna hemma lite längre med sina minsta barn. Syftet? Att spara på vissa barn/familjer för att istället lägga pengen på dem som valt att ha barnen i förskola.
Är det då enligt S-V-MP bättre att ha sina barn i förskola innan de fyllt 3 år än att de får möjlighet att vara hemma med någon av sina föräldrar? För vissa kanske – men inte för alla. Vi i Alliansen anser att det beslutet borde höra hemma i varje enskild familj.
En av de nya topp-politikerna för S-V-MP skriver att de som hittills varit hemma med vårdnadsbidrag lika gärna kan vara hemma utan betalning. Han anser att kommunen inte ska betala hemmafruar/hemmamän! Hur rimmar det med att alla barn är lika värda? I förskolan får de kosta - men inte om familjen väljer att ha sina minsta hemma ett par månader extra?! Var är logiken?
Frågan är nu förstås hur S-V-MP gör om familjerna inte stannar hemma gratis och därmed spar pengar för att få S-V-MP budgeten att gå ihop. Tänk om de ställer sig i kö till barnomsorg? Då har vi fler barn till förskolegrupperna. Pengen majoriteten spar in på vårdnadsbidraget räcker inte till en ny förskola samt att minska antalet barn i alla barngrupper runt om i kommunen. Vad har man vunnit då?
Mindre valfrihet för familjerna i vår kommun och fler barn i barnomsorg. Är det det nya Gnesta – med S-V-MP vid rodret? Tänk om man skippat extra arvoden till politiker och i stället satsat på barnen – i samspel med föräldrarnas önskemål!
Ann-Sofie Lifvenhage (M)
Bo Wingård (KD)
Ingalill Fredríksson (C)
Göran Benedicks (FP)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar