tisdag 30 oktober 2012

Servicetjänsterna inom hemtjänsten

Motion

Med anledning av att Hemtjänsten inom Gnesta kommun under en längre tid inte kunnat nå upp till en rimlig standard för vara sig brukare eller personal föreslog en näst intill enig Socialnämnd den 25 september 2012 att servicetjänsterna inom hemtjänsten skulle läggas ut helt på de privata serviceföretag som blivit godkända av kommunen enligt LOV.

Denna åtgärd vidtogs för att ge kommunen en möjlighet att koncentrera sin verksamhet kring omvårdnad och organisation så att både personal och brukare skulle få en bättre situation.

Det har under denna turbulenta tid dessvärre framkommit flera hårresande berättelser från såväl personal som brukare om hur dåligt vissa delar av hemtjänsten fungerar.

Vi ser det som vår plikt att i främsta fall tillvarata de personers intressen som fått beslut för olika biståndsinsatser, men som i många fall ej fått dessa utförda eller fått dem utförda utan den kvalitet som man kan förvänta.

När nu nämnden tvingats till reträtt och beslutet är upphävt skulle undertecknade fullmäktigeledamöter vilja se denna fråga lyftas för beslut i kommunfullmäktige.

 
Vi föreslår därför

 att   kommunens hemtjänst vad gäller serviceinsatser läggs över på de privata utförare som godkänts av kommunen enligt Lagen om valfrihet (LOV)

att   åtgärden gäller fram tills att kommunens hemtjänst fungerar på ett, för brukarna och de anställda, tillfredställande sätt.

 

Gnesta 2012-10-30
För Alliansen i Gnesta

Ingrid Jerneborg Glimne (M)
Ann-Sofie Lifvenhage (M)
Håkan Ekstrand (C)
Göran Benedicks (FP)
Bo Wingård (KD)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar