onsdag 12 juni 2013

Majoriteten undergräver sina egna beslut i Socialnämnden


Reservation och särskilt yttrande gällande ärende nr 11, SN.2013.77
Ansökan ur den sociala investeringsfonden.


Vi vill å det bestämdaste reservera oss mot majoritetens beslut i KS att återigen avfärda ett enigt förslag från socialnämnden. Det känns förödande och nedvärderande mot nämndens och förvaltningens arbete att majoriteten bedriver en så ogenomtänkt  och dåligt förankrad politik. 

Gällande det projekt som ansökan gäller kan KS-majoritetens ovilja att stödja socialnämndens beslut menligt inverka på en lyckad satsning av projektet. Projektet är utarbetat för ett år och det nu fattade beslutet försvårar såväl rekrytering av personal som lokaler för genomförande.
 
Det visar dessutom inte på någon långsiktighet i det fall projektet skall kunna implementeras i den ordinarie verksamheten för att motverka arbetslöshet och inaktivitet i framtiden för den kategori ungdomar som är tänkta att medverka i projektet.

För Alliansen
Ingrid Jerneborg Glimne (M), Ann-Sofie Lifvenhage (M),
Sven Andersson (M), Ingalill Fredriksson (C),
Håkan Ekstrand (C),  Sarah Kinberg (FP),
Cathrin Cedvén (FP), Bo Wingård (KD).

BESLUTET:
SOCIALNÄMNDEN hade ansökt om 900 000 kronor ... "för uppstart och permanentande av utbildning och fysisk aktivitet för ungdomar som uppbär försörjningsstöd och för ungdomar som ryms inom informationsansvaret utbildning och arbetslöshet."
KOMMUNSTYRELSEN tyckte att det räckte med 450 000 kronor! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar