torsdag 19 december 2013

Särskilt yttrande, Socialnämnden


Diarienummer SN.2013.154 och SN.2013.173

Liljedalshemmet och Framtidsplan 2014

Det är med glädje – samt med stor förvåning – som vi konstaterar att den styrande majoriteten i Gnesta, Socialdemokraterna och Miljöpartiet, nu tagit sitt förnuft till fånga och insett och beslutat sig för att gå på Alliansens förslag: att förorda byggandet av ett nytt äldreboende som ersättning för det gamla landstingsägda Liljedalshemmet.

Alliansen hade med detta förslag i sitt budgetförslag för 2014, men fick då inget gehör från majoriteten som då fortsatt ville satsa på att bygga om Liljedalshemmet.

Anledningen till att vi inom Alliansen inte deltar i Socialnämndens budgetförslag och framtidsplan, enligt modell från S och MP, är att vi naturligtvis i stället står bakom vårt eget grundförslag, som presenterade i KS den 27 oktober och inför KF den 11 november. I detta förslag, som S och MP då röstade emot, har Alliansen bl.a. med en projekteringskostnad på 400.000 kr för ett nytt äldreboende.

Nu när – till vår glädje – majoriteten ändrat sig och väljer att gå på Alliansens förslag om nybyggnation, finns inga pengar anslagna till projekteringen i budgeten från S och MP.
Vi kan också beklaga att det, som vanligt, funnits en beslutsvånda hos majoriteten som gjort att viktiga ärenden kommer fram till beslut som extra ärenden utan underlag till ett extra insatt nämndsmöte, som i sin tur också beror på uppskjutet beslut kring hela budget– och framtidsplanen.

Vi anser att Socialdemokraternas och Miljöpartiets sätt att styra är skadligt och oseriöst visavi verksamheterna i Gnesta kommun.

2013-12-16

Ingrid Jerneborg Glimne (M)              
Ann-Sofie Lifvenhage (M)
Lill Björk (C)
Kerstin Grenthe (FP)
Bo Wingård (KD)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar