fredag 20 december 2013

Särskilt yttrande: Ställningstagande angående Liljedalshemmet


Diarienummer SN.2013.173

Det är med glädje – samt med stor förvåning – som vi konstaterar att den styrande majoriteten i Gnesta, Socialdemokraterna och Miljöpartiet, nu tagit sitt förnuft till fånga och insett och beslutat sig för att gå på Alliansens förslag: att förorda byggandet av ett nytt äldreboende som ersättning för det gamla landstingsägda Liljedalshemmet.

Alliansen hade med ett nytt boende i sitt budgetförslag för 2014, men fick då inget gehör från majoriteten som då fortsatt ville satsa på att bygga om Liljedalshemmet.

I detta förslag, som S och MP då röstade emot, har Alliansen bl.a. med en projekteringskostnad på 400.000 kr för ett nytt äldreboende.

Nu när – till vår glädje – majoriteten ändrat sig och väljer att gå på Alliansens förslag om nybyggnation, finns inga pengar anslagna till projekteringen i budgeten från S och MP.
Vi kan också beklaga att det, som vanligt, funnits en beslutsvånda hos majoriteten som gjort att viktiga ärenden kommer fram till beslut som extra ärenden utan underlag till ett extra insatt nämndsmöte, och med omedelbara justeringar vidare till extra insatt KS och vidare upp till Kommunfullmäktige samma dag!

Vi anser att Socialdemokraternas och Miljöpartiets sätt att styra på detta sätt är direkt skadligt och oseriöst visavi verksamheterna i Gnesta kommun.
Vi skulle uppskatta om majoriteten istället hade hanterat frågan på ett mer demokratiskt sätt och inbjudit oppositionen till gemensamma möten och därmed kunnat uppnå och verka för en samsyn i denna, för Gnestas medborgare, så viktiga framtidsfråga.


Gnesta 2013-12-16

Ann-Sofie Lifvenhage (M), Ingrid Jerneborg Glimne (M), Bengt Christiansen (M),
Sibylle Ekengren (M), Carl Rosenqvist (M), Sven Andersson (M), Anders Norström (M),
Karin Braathen Gustavsson (M),
Håkan Ekstrand (C), Mats Klasson (C), Lena Lindberg (C),
Sarah Kinberg (FP), Kerstin Grenthe (FP)
Bo Wingård (KD) 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar