tisdag 15 oktober 2013

Insändare: ... HJÄLP!


... Fritt fall i Gnestas ekonomi!

Det är med en känsla av vanmakt som vi före presidiemötet och alltså i god tid före socialnämndens sammanträde, får meddelande om att nämndens underskott nu pekar mot makalösa 10 miljoner!
Ingenting på den framskrivna agendan andas någonting om ekonomin, vare sig besparingar eller åtgärder i övrigt för att få ordning på underskottet. 
Det saknas även flera andra ärenden som borde lyftas till nämnden, t.ex. så togs det framskrivna ärendet om ansökan om fortsatt bidrag till arbetsmarknadsprojektet bort från dagordningen vid sittande möte. 
Vem styr egentligen? 

På nämndens sammanträde finns alltså ingen punkt som tar upp den allvarliga situationen och vi i Alliansen försöker då få till stånd att man skall ge ett besparingskrav till förvaltningen, men detta röstas ner.  Man vill tydligen inte! 
Finns det en rödgrön sedelpress som vi andra inte vet om, väntar det en skattehöjning bakom nästa krök ... eller allvarligast -  beror allt på inkompetens? Tre rödgröna nämndledamöter verkar ha tröttnat och därför avgått (är det i protest? och i så fall mot vad?)  

Vågar man sitta kvar i en nämnd som sköter sitt uppdrag så här dåligt? Frågetecknen hopar sig.
Vi får hoppas att den nya socialchefen skall mäkta med alla problem som kantar nämnden.

Den nyss tillträdda socialchefen kan knappast lastas, men det är hemskt att nämndens ordförande och den tf socialchef, tillika kommunchef, inte vidtagit några som helst åtgärder på fyra månader när förvaltningen blöder. Detta är anmärkningsvärt!  
För oss tyder det på otroligt dåligt omdöme och brist på ansvar för de verksamheter och den budget som man är satt att sköta.
I Alliansen är vi djupt oroade över vad som sker - eller inte sker - i vårt kära Gnesta. Även Barn- och Utbildningsnämnden visar på underskott i mångmiljonklassen (-7,2 milj) och vi ser ingen ljusning eller räddning i de övriga nämnderna. 
Det verkar vara lätt att vara generös med pengar som inte finns och som någon annan måste betala för i framtiden. Skattebetalare huka er!
Om inte majoriteten S, V o MP orkar ta tag i situationen, hur skall man då framöver kunna prioritera att finansiera satsningar inom äldreomsorgen och åtgärder mot arbetslösa ungdomar?

Det är tydligt att den rödgröna röra som för närvarande försöker styra i Gnesta misslyckas totalt!

Ingrid Jerneborg Glimne (M) vice ordf i socialnämnden
Ann-Sofie Lifvenhage, (M) oppositionsråd


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar