tisdag 29 oktober 2013

Särskilt yttrande angående "Delårsrapport 2013 Gnesta kommun"



Kommunstyrelsen 2013-10-21
Dnr: KS.2013.198
  
Från Alliansens sida är vi djupt oroade över den brist på ansvar som den socialdemokratiska majoriteten och dess stödpartier visar gällande budget- och kostnadsramar, besparingar och beslutade överskottsmål.

Majoriteten har envist, och trots oppositionens försök, flera gånger avvisat att följa kommunens
”Åtgärder vid avvikelser vid budgetuppföljning” som återfinns i Framtidsplanen om att skyldighet att omedelbart vidta åtgärder och återkomma till kommunstyrelsen, om risk finns för befarat underskott. 

Vi saknar nämndordförandernas ansvar och vägledning i såväl Socialnämnden som Barn- och utbildningsnämnden att till förvaltningens verksamheter lämna anvisningar på vilka sparåtgärder som skall vidtas. Istället lämnar man över ansvaret på de enskilda verksamheterna, att efter eget godtycke, dra ner i sina verksamheter. 
Detta är inte att ta politiskt ansvar!

Kommunstyrelsens 1:e vice ordförande lovar t.ex. att det inte kommer sparas in på barn med särskilda behov, men tyvärr är det precis det som händer ute i verksamheten när de snabbt och utan styrning och tidiga sparåtgärder ska åstadkomma underverk och hämta in flera miljoner. 

På detta sätt kan Majoriteten nu skylla allt på verksamheterna istället för på sin egen inkompetens.

Alliansen i Gnesta
2013-10-22

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar