tisdag 15 oktober 2013

NÄR VAR HUR ...?



Nytt äldreboende i Gnesta! 

Landstingets försäljning av Liljedalshemmet nyligen, väcker åter igen frågan om äldreboendets framtid. Centerpartiet har hela tiden förespråkat en nybyggnation.
Nu är det väl dags att sätta ner foten i en fråga som har stötts och blötts i många år. Vi tycker att det är hög tid att sätta igång med arbetet.

Ett nytt äldreboende kan med fördel placeras var som helst inom kommunen utom i själva tätorten Gnesta. I Gnesta finns redan Frustunagården, det finns trygghetsboende och dagverksamhet för dementa. 
Vi tycker tillgång till kommunens verksamheter skall spridas över hela kommunen vilket ger arbetstillfällen och synergi-effekter som t ex tillagning av mat både till skola och äldreboende.

Ekhagens äldreboende i Björnlunda som är ca. 10 år, har visat sig fungera mycket bra. Med vissa justeringar skulle man kunna använda befintliga ritningar för att bygga ett likvärdigt äldreboende någonstans i kommunen.

Vi i Centerpartiet är för decentralisering av kommunens verksamheter. Kommunens slogan är ju stadens lugn och landets puls. Vi vill gärna se en pulserande landsbygd.

Centerpartiets kommunkrets i Gnesta                                          
Lena Lindberg och Agneta Andersson
Insändare i Södermanlands Nyheter 20131014

1 kommentar:

  1. Jaha? Inte i Gnesta, i Björnlunda finns redan Ekhagen, Laxne inte realistiskt, alltså Stjärnhov. Säg det då! Skall det vara en ersättning för det vårdtunga Lijedalshemmet? Då kanske inte Stjärnhov är optimalt (än mindre Laxne).

    SvaraRadera