måndag 14 oktober 2013

Särskilt yttrande, vid extrainsatt Socialnämnd



Socialnämnden 2013-10-07 
Ärende : Dagordning
Dagens extrainsatta socialnämndsmöte hade tillkommit med kort varsel och i överenskommelse mellan majoriteten och oppositionen för att enbart behandla nämndens delårsrapport.

Döm då om vår förvåning när kallelse och dagordning, som skickades ut via e-post under fredag e.m. den 4 oktober inför nämndens möte måndag den 7 oktober kl.08.00, innehåller ytterligare två helt nya tunga ärenden utan anknytning till delårsrapporten.

Det är både lagstridigt och respektlöst och vi i Alliansen röstade därför för att dessa ärenden inte fick lyftas utan får vänta till ordinarie nämndsammanträde i slutet av oktober. Någon ordning får det ju vara!

Däremot anser vi från oppositionen att det är anmärkningsvärt att det inte istället vid detta möte föreslås ett tillägg till delårsrapporten gällande besparingar i nämnden, eller ett uppdrag till förvaltningen att se över besparingslösningar för framtiden. Detta eftersom delårsresultatet visar på ett befarat underskott om – 10 miljoner! 
Det ärendet hade vi hoppats på istället för två helt nya ärenden med helt annan bäring.

Nämnden har en skyldighet, att vid befarat underskott, omedelbart vidta åtgärder , t.ex. besparingar, för att åtgärda situationen eller på annat sätt anvisa hur man ämnar lösa underskottet. T.ex. genom att begära mer pengar till nämndens verksamhet via KS och KF.
Majoritetens handlande visar ånyo att - S, MP och V - inte tar sitt uppdrag gällande kommunens ekonomi och verksamheter på allvar och vi från Alliansen kan därför inte ställa oss bakom ett så ansvarslöst politiskt agerande.

Ingrid Jerneborg Glimne (M)
Ann-Sofie Lifvenhage (M)
Lill Björk (C)
Kerstin Grenthe (FP)
Bo Wingård (KD)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar